În data de 03 septembrie 2021, în intervalul orar 07:00 – 11:00, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, ai Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane, sprijiniți și de polițiști de ordine publică, au participat la o acțiune comună pe raza celor cinci județe pentru creşterea gradului de disciplină rutieră și pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 646 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea O.U.G. nr.195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 41 permise de conducere, dintre care 22 pentru viteză, 8 pentru consum de alcool, 8 pentru depășire neregulamentară, 2 pentru neacordarea de prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii, 1 pentru neacordare de prioritate vehiculelor aflate în trafic.
Au fost retrase un număr de 30 certificate de înmatriculare. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 229100 lei.

Totodată, polițiștii au constatat și o infracțiune la regimul circulației rutiere, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:
– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic! 
– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate!

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBilanț coronavirus 4 septembrie: 1.568 cazuri noi și 28 decese
Articolul următorDorin Iacob, analiza momentului despre criza din coaliția de guvernare: Președintele nu face decât un joc al „echipei câștigătoare”