Peste 150 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 16 premise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri, în urma unei acțiuni desfășurate, în colaborare cu inspectori din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român, care a avut ca scop verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

În perioada 10/11 noiembrie a.c., efectivele de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, împreună cu inspectori ai Regiei Autonome Registrul Auto Român, au acționat, pe drumurile naționale și județene, pentru controlul și verificarea stării tehnice a autovehiculelor. În cadrul acțiunii, au fost constatate 156 de contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 45.000 de lei, 66 dintre acestea pentru defecțiunile tehnice constatate la autovehiculele controlate.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 16  permise de conducere, dintre care care 2 pentru defecțiuni tehnice grave și 14 pentru alte abateri la regimul rutier, și au retras 29 de certificate de înmatriculare. 

Astfel, la verificarea unui autoturism s-au constatat defecțiuni tehnice la sistemul de iluminare – semnalizare. Bărbatul aflat la volanul acestuia a fost testat alcoolscop, rezultând valoarea de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3 770 de lei, luându-se, totodată, măsura reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, precum și aceea a retragerii certificatului de înmatriculare.

Polițiștii vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice și pentru sancționarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației.

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentVot covârșitor: Ludovic Orban a fost EXCLUS din PNL!
Articolul următorAcțiuni ale ITM Galați pentru creșterea gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce atât munca nedeclarată