A încercat să treacă peste graniţă, ilegal, o comoară. Un basarabean s-a ales cu dosar penal după ce a vrut să treacă frontiera cu pietre preţioase. 

La finele săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră gălăţeni au făcut o captură mai neobişnuită. În urma interceptării în trafic a unei maşini înmatriculate în Republica Moldova, poliţiştii au descoperit o adevărată comoară. Un basarabean de 39 de ani a încercat să treacă frontieră cu un autoturism Chrysler Voyager „împănat” cu pietre preţioase.

Din maşină au fost extrase, la controlul amănunţit, nu mai puţin de 45 de pietre de chihlimbar. Acestea aveau greutatea totală de patru kilograme.

Basarabeanul le-a spus poliţiştilor români că urma să meargă în Turcia, unde voia să vândă pietrele. Acestea sunt foarte căutate pe piaţa bijuteriilor şi a obiectelor de artizanat.

Deoarece comercializarea acestor pietre se supune unui regim special, poliţiştii de frontieră i-au pus „stop” afaceri. Marfa, în valoare estimată de 4.000 de lei, i-a fost confiscată. Omul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă.

Articolul precedentDouă noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în judeţul Galaţi luna aceasta
Articolul următorGălăţencele sunt aşteptate la SkirtBike cu temă florală