A încercat să treacă granița conducând un TIR, cu documente false. Acum, polițiștii de frontieră fac cercetări în acest caz. 

Pe 28 ianuarie a.c, ora 17,50, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetățeanul ucrainean Y.K., în vârstă de 39 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Volvo și o semiremorcă, ambele înmatriculate în Ucraina, aflăm dintr-un comunicat al poliției de frontieră.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competență profesională pentru transport internațional de mărfuri.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. S-a descoperit că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Referitor la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat certificatul de competență profesională de la o firmă din mediul online și  nu știa că documentul nu ar fi fost autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Articolul precedentO familie de proxeneți, reținută pentru trafic de minore
Articolul următorAproape 4.000 de gălăţeni au avut viroze şi pneumonii