A început reabilitarea drumului judeţean Galaţi – Cubalbi – Matca – Tecuci

A început reabilitarea drumului judeţean Galaţi – Cubalbi – Matca – Tecuci, investiţie în valoare de peste 68 milioane de lei, finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 10 decembrie 2018, iar termenul de finalizare este prevăzut pentru septembrie 2020. Se vor reabilita 28 de kilometri din DJ 251 (între Smârdan şi Slobozia Conachi şi, respectiv, între Cudalbi şi Matca). Cealaltă porţiune a drumului (Slobozia Conachi – Pechea – Cudalbi) a fost refăcută, în cadrul altor proiecte.

Proiectul presupune consolidarea fundaţiei drumului, modernizarea părţii carosabile şi a tuturor podurilor şi podeţelor de pe traseu, realizarea a 12 km de şanţuri betonate. În cadrul lucrărilor vor fi realizate piste de biciclete, trotuare şi rampe de acces, staţii de transport public, parapeţi, marcaje şi indicatoare rutiere şi stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional între localităţile Matca – Valea Mărului – Cudalbi – Slobozia Conachi – Smârdan (DJ 251)” este de 68.268.649,74 de lei. Din această sumă, 66.903.277,74 de lei reprezintă componenta nerambursabilă, iar cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 1.365.372 de lei.

Licitaţia pentru realizarea lucrărilor a fost câştigată de asocierea SC Tancrad SRL Galaţi – SC Citadina 98 SA Galaţi – SC Lemacons SRL Galaţi.

Articolul precedentPoliţiştii gălăţeni confiscă petarde şi artificii la fiecare colţ de stradă
Articolul următorUn service auto de lângă Vânători a fost distrus de un incendiu