A fost reziliat contractul pentru centura ocolitoare a Tecuciului

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a reziliat, duminică, contractul pentru centura ocolitoare a Tecuciului, după o vizită pe şantier.

Ministrul a declarat că lucrările trenează de cinci ani şi nu va mai tolera acest lucru. Asocierea a trei firme din Italia ar fi trebuit să finalizeze şoseaua în termen de 12 luni. „În 2017, i-am spus antreprenorului că, dacă nu începe să lucreze, vom lua măsuri. Din păcate, s-a avansat foarte puţin. Vorbim de o şosea care are 6,94 kilometri”, a spus Răzvan Cuc.

Contractul cu asocierea SC Eurocogen Filiala Aninoasa SRL – Aleandri SPA – Pasquale ALO SRL a fost semnat pe 11 mai 2015, pentru suma de 51,6 milioane lei, fără TVA. Antreprenorul a primit amplasamentul în august 2015 şi ar fi trebuit să finalizeze lucrările în termen de 12 luni.

Acesta este a doua reziliere a unui contract pentru Şoseaua de centură a Tecuciului. Pe 11 martie 2012, lucrările au fost atribuite firmei portugheze Sociedade de Construcoes Soares Da Costa SA. Aceasta a subcontractat lucrarea companiei gălăţene Atlas SA. În iunie 2012, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, termenul de finalizare fiind decembrie 2013. În septembrie 2013, contractul a fost reziliat, tot din cauza „progresului” nesemnificativ înregistrat de constructor.

Articolul precedentUcrainean cu certificat de transportator fals, depistat la frontieră
Articolul următorFotbalistele de la Universitatea, egalate în prelungiri, printr-un autogol