A 11-a ediţie a Festivalului internaţional al cărţii de la Galaţi

A 11-a ediţie a Festivalului internaţional al cărţii de la Galaţi, „Axis Libri”, va începe miercuri, 5 iunie, cu participarea a sute de edituri din ţară şi din străinătate.

Deschiderea oficială se va desfăşura la ora 11,00, pe Aleea Domnească (în zona blocurilor „P”). Complexul expoziţional al manifestării va cuprinde aproximativ 40 de standuri mobile outdoor, cu produsele editurilor prezente.

Târgul le va oferi participanţilor, printre altele, două lansări ale unor cărţi nominalizate la Premiile Uniunii Europene pentru Literatură, „Sindromul Stavroghin” de Alina Pavelescu şi „Copilăria lui Kaspar Hauser” de Bogdan-Alexandru Stănescu.

Programul festivalului, care se încheie duminică, 9 iunie, mai cuprinde ateliere de creaţie şi concursuri cu premii pentru copii, spectacole muzicale, recitaluri de poezie, tombolă, surprize. Bineînţeles, cele mai aşteptate evenimente vor fi numeroasele lansări de carte, la care şi-au anunţat prezenţa scriitori din România, Franţa, Turcia, Moldova şi Australia.

Festivalul internaţional al cărţii „Axia Libri”, ajuns la cea de-a unsprezecea ediţie, este organizat de Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, în colaborare cu Consiliul Judeţean, Consiliul Local şi toate instituţiile gălăţene de cultură.

Articolul precedentExploatările ilegale de nisip şi pietriş din Siret, controlate de poliţişti
Articolul următorA început evaluarea pagubelor produse de inundaţii în judeţul Galaţi