O acţiune a poliţiei având drept scop disciplinarea şoferilor gălăţeni s-a soldat cu 674 de amenzi și 64 de permise de conducere reținute.

În perioada 03 – 09 decembrie a.c., 49 de poliţişti au participat, zilnic, pe raza județului Galați, la o acțiune de prevenire a încălcărilor legislaţiei rutiere. Aceasta a avut drept scop creșterea autorității poliției și asigurarea respectării legii, prin prezența activă a polițiștilor pe rețeaua de drumuri publice din județ, precum și reducerea riscului de rănire a persoanelor în accidente rutiere. 

În cadrul acțiunii au fost constatate 674 de contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, dintre acestea, 197 fiind pentru depășirea regimului legal de viteză, 145 pentu abateri ale pietonilor și 37 pentru nerespectarea legislaţiei specifice de către bicicliști.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 64 permise de conducere. 22 dintre acestea au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 13 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, opt pentru nerespectarea regimului legal de viteză, şapte pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, două pentru consum de alcool. Au fost reținute şi  şase certificate de înmatriculare.

În urma activităților desfășurate în trafic, polițiștii au întocmit şapte dosare penale pentru  infracțiuni prevăzute de legislaţia rutieră.

Articolul precedentCercetat penal după ce a lovit un pieton şi a fugit de la locul accidentului
Articolul următorŞase microcentrale de cartier din Galaţi, încă nefuncţionale