În ultimele 24 de ore, s-a înregistrat o scădere a numărului de migranți care au venit dinspre Ucraina pe la cele două puncte de tranzit de pe raza județului Galați.

Poliția de Frontieră a raportat că cel mai mare flux, de 400 de persoane, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au intrat 137 de persoane. Persoanele intrate în țara noastră prin cee două puncte de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde numărul de locuri disponibile era de 265. Niciun refugiat ucrainean nu se afla marți, 9 august, cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați.

Ucrainenii au mers, o parte, în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit, dar cei mai mulți și-au continuat drumul.

Marți, 9 august, la blocul M11 erau cazați 106 refugiați. La Baza „Siderurgistul” și la Centrul social comunitar Șendreni erau libere toate cele 150, respectiv 30 de locuri disponibile, la căminele studențești se aflau 130 de refugiați pe cele 592 de locuri disponibile, iar la internatele și sălile de sport erau ocupate 59 de locuri din 407. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 83 de locuri din 491. Tabăra mobilă de pe Stadionul „Dunărea”, cu 402 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 30 permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentDoi bărbați de pe un motoscuter au ajuns la spital în urma unui accident în comuna Matca
Articolul următorCum se pot adresa cetățenii Avocatului Poporului la Galați