53 de magazine alimentare din Galaţi, găsite în neregulă de Protecţia Consumatorilor

53 de magazine alimentare din Galaţi, din 55 controlate, au fost găsite în neregulă de Protecţia Consumatorilor, la comercializarea produselor specifice sărbătorilor de iarnă.

Operatorii economici verificaţi de comisarii de la Protecţia Consumatorilor Galaţi comercializează carne, preparate din carne, produse de patiserie, ciocolată şi produse din ciocolată, produse zaharoase, etc. În timpul controalelor, comisarii au descoperit numeroase nereguli, pornind de la produse neconforme, lipsa informărilor privind termenul de valabilitate şi substanţele alergene componente.

De exemplu, jumătate dintre operatorii economici verificaţi comercializau  produse de cofetărie, de patiserie sau preparate din carne cu termen de valabilitate depăşit. Un sortiment de preparate din carne s-a dovedit neconform cu legislaţia, având mult mai puţine proteine şi grăsimi decât scria pe etichetă. De asemenea, trei vânzători comercializau carne de pasăre (pulpe, aripi) cu arsuri de congelare pe aproximativ 90% din suprafaţă, iar unele dintre aceste produse erau şi incomplet curăţate (având resturi de pene). O treime din magazinele verificate vindeau în vrac produse pentru care nu existau informaţii despre termenul de valabilitate şi substanţele alergene componente.

Celor 53 de operatori economici găsiţi în neregulă li s-au aplicat şapte avertismente şi 46 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 111.000 de lei. În acelaşi timp, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 123,75  kilograme de alimente şi oprirea temporară a altor 256 de kilograme.

Articolul precedentAlte mii de petarde ilegale confiscate de poliţiştii gălăţeni
Articolul următorPanică în cartierul Mazepa, din cauza unui miros înțepător de gaze