25 de ani de închisoare pentru bărbatul care şi-a ucis fosta concubină

25 de ani de închisoare este pedeapsa la care a fost condamnat un bărbat din comuna gălăţeană Pechea care şi-a ucis anul trecut fosta concubină.

Curtea de Apel Galați a decis ca sentinţa definitivă pentru Vasile Petcu să fie 25 de ani și două luni de închisoare. În acelaşi timp, bărbatul a fost obligat să le plătească celor doi copii minori ai femeii pe care a ucis-o daune morale şi materiale de 145.000 de lei, dar şi pensie de întreţinere până la vârsta majoratului. Iniţial, criminalul primise, din partea Tribunalului Galaţi, o pedeapsă de 20 de ani şi două luni de închisoare, pentru omor calificat şi hărţuire.

Violeta Mirică (34 de ani) a fost ucisă în dimineața zilei de 1 martie 2018 de fostul său concubin, Vasile Petcu (42 de ani), care i-a aplicat 15-20 de lovituri de cuţit în zona gâtului şi a feţei.

Povestea unei crime care putea fi împiedicată

Femeia, mamă a doi copii (dintre care unul de 17 ani), se despărţise de soţ şi locuia cu părinţii ei. În ianuarie 2016, ea s-a împrietenit cu criminalul, cu care a avut o relaţie amoroasă de câteva luni. Ulterior, Violeta Mirică a decis însă să rupă legătura cu Petcu, din cauza violenţelor pe fond de gelozie ale acestuia. Mai mult, femeia a decis să se împace cu fostul soţ, lucru care l-a înfuriat la culme pe fostul iubit, care a ameninţat-o în public că îi va tăia gâtul.

În anul premergător crimei, femeia a reclamat poliţiştilot din comună de cel puţin patru ori că a fost agresată fizic şi verbal de Petcu. Poliţiştii n-au făcut mai nimic pentru a evita tragedia, rezumându-se la două amenzi şi un dosar penal rămas în cercetare mai bine de un an.

În dimineaţa zilei de 1 martie 2018, criminalul a aşteptat-o în stradă pe victimă, care locuia la câteva case distanţă de domiciliul lui. Când a văzut-o plecând spre serviciu, el i-a cerut să se împace şi i-a oferit un mărţişor. Cum femeia l-a refuzat, a scos un cuţit şi a înjunghiat-o cu furie, de mai multe ori. Apoi a abandonat-o într-o baltă de sânge şi a plecat acasă. Criminalul a fost reţinut imediat, iar declaraţia lui în faţa anchetatorilor a fost: „Recunosc fapta, dar nu o regret”.

Articolul precedentBărbat cu dublă cetăţenie depistat la volan fără permis de conducere
Articolul următorCirculaţie oprită pe strada Brigadierilor din centrul Galaţiului