Conducerea ISJ Galaţi a publicat pe site-ul instituţiei cele 170 de posturi vacante de la 1 septembrie de directori de şcoli, grădiniţe şi licee şi 65 de directori-adjuncţi. Aceste posturi vor fi ocupate prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea concursului care se va desfăşura la mijlocul lunii octombrie a.c.. 

Majoritatea instituţiilor de învăţământ din judeţul Galaţi au posturile de directori şi de adjuncţi vacante, deoarece toţi au fost numiţi, la începutul anului 2021, cu delegaţie, în lipsa organizării unui concurs. Dacă, în luna ianuarie, nu s-au operat prea mari schimbări, fiind numiţi în funcţii, cu câteva excepţii, foştii directori, cărora le expirase mandatul, în ședința din 19 august rămâne de văzut ce soluţii vor fi alese pentru perioada de interimat, de la 1 septembrie, până în 10 ianuarie 2022, când vor fi emise deciziile pentru cei care vor câştiga concursul.

Cadrele didactice care doresc să ocupe prin detaşare o funcţie au avut la dispoziţie perioada 5-12 august pentru depunerea acordului şi a dosarelor care să ateste că îndeplinesc condiţiile pentru ocuparea acestor posturi. Până astăzi, 17 august, conform calendarului afişat pe site-ul ISJ Galați, are loc verificarea dosarelor, urmând ca, pe 19 august, în sedinţa Consiliului de Administraţie al ISJ, să se facă numirile pe funcţii, astfel încât, în aceeaşi zi, să fie eliberate şi deciziile.

Printre posturile vacante se numără şi cele ale unor instituţii de învăţământ etalon, cum ar fi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Colegiul Naţional „Costache Negri”, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” sau Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Tecuci.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentEXCLUSIV Ludovic Orban: În tabăra mea nu a existat o strategie de a aduna informații compromițătoare
Articolul următorBilanț coronavirus 17 august: 544 cazuri noi, 6 decese