Jucătorii și staff-ul tehnic SC Oțelul Galați s-au reunit luni, 5 iunie, la stadionul Oțelul și au început pregătirile pentru stagiunea competițională 2023/24 a Superligii. La primul antrenament al verii, sub comanda managerului tehnic Dorinel Munteanu, s-au prezentat 21 de jucători.

Lotul prezent la reunire:

Portari: Rareș Pop, Darius Paharnicu

Fundași: Andrei Rus, Ștefan Farcaș, Costin Ghiocel, Francois Yabre, Mihai Adăscăliței, Gabriel Nedelea, Dan Panait

Mijlocași: Ionuț Neagu, Diego Zivulic, Vasile Jardan, Juri Cisotti, Denis Bordun, Răzvan Gorovei, Alin Nica, Octavian Ursu

Atacanți: George Cîrjan, Kehinde Fatai, Iliya Dimitrov, Alexandru Pop

Au lipsit: Cristian Sîrghi (învoit), Cosmin Dur-Bozoancă (în curs de recuperare după operația la umăr).

La reunire a fost prezent și bulgarul Iliya Dimitrov care a fost achiziționat de SC Oțelul la începutul lunii februarie a acestui an, însă clubul gălățean nu l-a putut utiliza nici măcar un minut în cele 13 meciuri oficiale disputate în 2023. La reunirea lotului a fost prezent și Alexandru Pop, noua achiziție a Oțelului, care a încheiat raporturile contractuale cu jucătorii Mario Mitoi, Laurențiu Maxim, Rareș Scocîlcă, Andreas Chirițoiu, cărora le-au expirat împrumuturile și au revenit la cluburile de care aparțineau, dar și cu Antonio Cruceru și Cristian Ciobanu, contractele acestora ajungând la final în această vară.

Jucătorii Oțelului vor efectua în zilele următoare vizita medicală, urmând a se pregăti în cursul acestei săptămâni la Galați. În perioada 10-18 iunie va avea loc un cantonament montan la Vatra Dornei care se va axa pe pregătirea fizică, iar apoi, în intervalul 25 iunie – 6 iulie, lotul se va deplasa la Mönichkirchen, în Austria, pentru un stagiu centralizat care va cuprinde și o serie de partide de verificare. 

În perioada următoare, ASC Oțelul va anunța noi transferuri în vederea completării lotului de jucători cu care va ataca noul sezon al Superligii.

”Sezonul 2023-2024 va debuta în weekendul 15-16 iulie 2023, urmând ca până la finalul anului acesta să se dispute primele 21 de runde. Pauza de iarnă va începe după disputarea etape de la mijlocul săptămânii 18-24 decembrie 2023.

În 2024, Liga 1 se va relua în weekendul 20-21 ianuarie, odată cu disputarea rundei cu numărul 22. Play-off-ul ediției 2023-2024 va începe pe 16-17 martie 2024, acesta încheindu-se pe 25-26 mai anul viitor.

Pe 26 mai, respectiv 2 iunie 2024 se vor disputa cele două manșe ale barajelor pentru promovarea / menținerea în Liga 1”, se arată în comunicatul emis de FRF, la începutul lunii martie.

foto: SC Otelul

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentSNST susține protestele din educație
Articolul următorMinistrul Educației, Ligia Deca: Peste 15.000 de persoane au renunţat la grevă