Pe fondul creșterii accentuate, atât la nivel național, cât și la nivel local, a numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus SARS COV 2, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați au  intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii au controlat 189 de persoane carantinate și 47 de persoane aflate în izolare.

Totodată, în cadrul acțiunii, au fost legitimate 308 persoane și verificate 109 autoturisme. În urma controalelor și a verificărilor, s-a constatat că 14 persoane nu au respectat măsura carantinării , acestea fiind sancționate cu amenzi contravenționale în valoare de 14 000 de lei. Totodată, 11 persoane au fost sancționate cu avertisment, pentru nepurtarea măștii de protecție.

Și în perioada următoare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și alte instituții cu atribuții de control, vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid- 19.

Activitățile de verificare și control vor viza zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, terase și localuri publice, precum și mijloacele de transport în comun, urmărindu-se respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Sars Cov 2.

”Recomandăm cetățenilor purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, în centrele comerciale, precum și în celelalte spații unde măsura este obligatorie.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm recomandările autorităților pentru a limita răspândirea infectării cu noul Coronavirus.” transmit polițiștii gălățeni.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBilanț coronavirus 8 septembrie: 2.079 de cazuri noi, 30 de decese. Care este situația în județe
Articolul următorValvis Holding lansează Wet, primul Hard Seltzer fabricat în România după o rețetă proprie (P)