14 coruri au cântat în fața Universității de „Ora Pământului”. Evenimentul a făcut parte din cel oraganizat la nivel național sub egida Cantus Mundi. 

Sâmbătă, 30 martie, Programul Național Cantus Mundi a organizat, la nivel național, evenimente muzicale cu ocazia „Orei Pământului”.

Peste 12.000 de copii și tineri din corurile Cantus Mundi s-au reunit sub sloganul World Wide Fund for Nature (WWF) – „Conectează-te cu natura! Acum este momentul să acționăm!”.

În județul Galați, „Ora Pământului 2019” a fost marcată de peste 300 de copii din corurile Programului National Cantus Mundi. 14 coruri reunite au cântat pe platoul din fața Universității Dunărea de Jos, simultan cu Corul „Tinere Mlădițe” din Cudalbi.

Copiii României cântă într-un glas pentru sănătatea Pământului. Cantus Mundi este cel mai mare organizator de evenimente muzicale în cadrul Earth Hour 2019, acțiunile corale desfășurându-se în 81 de localități. Este un efort imens pe care echipa Madrigal-Cantus Mundi îl face și îi chemăm alături de acești minunați copii pe toți cei care înțeleg că România se va schimba prin vocile acestora, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Cea de-a patra ediție a evenimentului „Ora Pământului”, realizată de echipa Cantus Mundi, s-a desfășurat sub egida WWF, organizație care a lansat acest proiect în 2007, reușind să mobilizeze comunități din peste 180 de țări.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După opt ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.150 de coruri. 43.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

 

Articolul precedentTrasee deviate de pe strada Brăilei, din cauza lucrărilor la tasare
Articolul următorInvestiție de 15 milioane de lei în serele Grădinii Botanice