Marți, 31 ianuarie a.c., la sediul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galați a avut loc prezentarea Raportului de evaluare a activităţilor desfăşurate în anul 2022.

CRPECA Galați, din care fac parte Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Galați, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila și Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vrancea, are ca principală responsabilitate coordonarea implementării politicilor antidrog, la nivel local, pentru judeţele Galați, Brăila și Vrancea.

Pe întreg parcursul anului 2022, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galați a realizatactivităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar, familial şi în comunitate, cursuri de formare în domeniul drogurilor, precum şiactivităţi specifice de asistenţă integrată a persoanelor consumatoare de droguri.

Astfel, CRPECA Galați a desfășurat, în anul 2022, 882 de activități de prevenire a consumului de droguri în școală, familie și comunitate și 442 de activități punctuale de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, de care au beneficiat 33.722 de persoane.

În cursul anului 2022, la nivelul CRPECA Galați au fost înregistrați 71 de beneficiari – 40 beneficiari la nivelul județului Galați, 23 beneficiari la nivelul județului Brăila și 8 beneficiari la nivelul județului Vrancea, cărora li s-au oferit servicii de management de caz, evaluare și consiliere psihologică. Dintre aceștia, 52 de beneficiari au fost referiți de către structuri de aplicare a legii (DIICOT, penitenciare, centre de reținere și arestare preventivă), iar 19 s-au adresat centrelor CRPECA din proprie inițiativă.

În anul 2022, pe componenta de formare, informare și diseminare de informații, au fost susținute de către specialiștii CRPECA Galați 6 sesiuni de formare/instruire, având 150 beneficiari (cadre didactice) şi 68 sesiuni de informare, având 10.185 de beneficiari: cadre didactice, personal DGASPC etc.

Principalele obiective şi priorităţi ale Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galați pentru perioada următoare privesc iniţierea de noi proiecte şi campanii, adaptarea răspunsului instituţional la noile tendinţe ale fenomenului drogurilor, promovarea şi dezvoltarea serviciilor de prevenire şi asistenţă, cooptarea societăţii civile în activitățile specifice.    

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCozmin Gușă și S.R. Stănescu, despre reînființarea Clubului Român de Presă: Era nevoie de o asemenea inițiativă, presa a fost slăbită de Statul Paralel
Articolul următorJandarmeria Galați la ora bilanțului