11 ani şi trei luni de închisoare este pedeapsa pe care a primit-o, în primă instanţă, un tânăr din Galaţi care a ucis cu peste 20 de lovituri de cuţit un om al străzii, în luna februarie a acestui an.

În vârstă de 26 de ani, Valentin Budescu era de loc din comuna Vârlezi, dar trăia pe străzile Galaţiului. Într-o seară de la începutul lunii februarie, tânărul a înjunghiat cu peste 20 de lovituri de cuţit o altă persoană fără adăpost, în vârstă de 46 de ani, în clădirea dezafectată a unui fost oficiu poştal din cartierul Ţiglina III.

„Moartea victimei s-a datorat şocului hemoragic produs prin înjunghiere. Au fost peste 20 de lovituri de cuţit”, a declarat, la acel moment, procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvînt al al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

După ce şi-a ucis victima, Budescu i-a dat foc. Potrivit anchetatorilor, corpul neînsufleţit prezenta o plagă prin înjunghiere şi era parţial ars. Echipajul SMURD care a intervenit la faţa locului în noaptea de 3 spre 4 februarie nu a mai putut face nimic pentru victimă.

La audieri, Budescu şi-a recunoscut fapta şi a declarat că a dorit să se răzbune pe cel ucis, pentru că îl bănuia că i-a furat nişte cabluri de cupru. Tânărul a fost trimis în judecată pentru omor şi profanare de cadavre.

Decizia Tribunalului Galaţi a fost atacată cu apel de către Parchet, care a cerut Curţii de Apel să îi aplice o pedeapsă mai severă ucigaşului.

Articolul precedentMașina de poliție dintr-o comună gălăţeană a luat foc
Articolul următorUPDATE/Accident cu trei maşini şi patru victime între Galaţi şi Brăila